Beleef de kracht van fytotherapie in Brummen

Bel ons

Herstel uw lichaamsenergie met acupunctuur

Heeft u onverklaarbaar veel last van hoofdpijn, vermoeidheid of allergieën en hebben artsen de kern van het probleem niet achterhaald? Een acupuncturist helpt de oorzaak van uw klachten te ontdekken en te verhelpen, door middel van acupunctuurbehandelingen en/of fytotherapie.

Bij AcuMedica wordt met uiterst dunne acupunctuurnaalden gewerkt. De naalden worden geplaatst en blijven ongeveer 20 minuten zitten. Na de behandeling worden de naaldjes verwijderd en weggegooid. Naast de klassieke acupunctuurbehandeling met naalden zijn er alternatieve en aanvullende behandelmethodes om ziektes, 

aandoeningen en (chronische) pijnklachten te bestrijden:

 • Cupping

 • Fytotherapie (kruidengeneeskunde)

 • Gemmotherapie

 • Moxatherapie

 • Voedingsadviezen

Cupping

Cupping is een effectieve bindweefselmethode die wordt ingezet bij onder meer hoofdpijn, migraine, spier- en rugklachten. Bij cupping wordt de huid vacuüm gezogen door verwarmde glazen bollen op het lichaam aan te brengen. Door afkoeling zuigen de bollen zich vast waardoor de huid  externe pathogene energieën naar buiten trekt en deze zich niet meer in het lichaam kunnen vastzetten.

 

Externe pathogene energieën zijn bijvoorbeeld:

 • Kou

 • Stijve nek of schouders

 • Spit

 • Griepverschijnselen

Deze methode is zeer geschikt voor acute klachten, zoals ontstekingen, en is in combinatie met acupunctuur bijzonder effectief. Daarnaast geeft deze behandelmethode een aangenaam en ontspannen gevoel.

De kracht van fytotherapie:
kruidengeneeskunde

Een fytotherapeut maakt gebruik van planten en kruiden om verschillende ziekten en (pijn-)klachten te behandelen. Fytotherapie staat beter bekend als kruidengeneeskunde, en is één van de drie pijlers van de traditionele Chinese geneeskunde.


Fytotherapie wordt vaak toegepast in combinatie met acupunctuur. De kruidenformules worden geheel aangepast aan u. Om de hoogste kwaliteit te leveren worden de kruiden besteld bij de Gecertificeerde Apotheek, die werkt met gecontroleerde natuurlijke grondstoffen.

Gemmotherapie

Gemmotherapie is afgeleid van het Latijnse "gemme", dit betekent “knop”. De gemmotherapie is een behandelwijze met plantaardige extracten uit jonge knoppen, scheuten, worteltoppen, et cetera. Deze extracten bevatten elementen die een zeer krachtige, genezende werking hebben, mits op de juiste wijze toegepast. Overigens zijn dit meestal extracten uit alledaagse planten, struiken en bomen. Gemmotherapie staat overigens volledig los van chemotherapie.

Moxatherapie

Moxa is gemaakt van het gedroogde kruid Artemisia Vulgaris (ook wel bekend als bijvoet). Moxa geeft bij verbranding een specifieke infraroodstraling af, die diep in de huid dringt.

 

Moxatherapie wordt onderverdeeld in de volgende behandelingen:

 • Moxa in combinatie met acupunctuur

Hierbij wordt een blokje moxa aan het uiteinde van de acupunctuurnaald bevestigd. De moxa wordt verwarmd en geeft door de straling een prettig gevoel op het huidoppervlak. Daarnaast werkt de moxa door de naald ook in op de dieper gelegen weefsels.

 • Behandeling met behulp van een moxalamp

De moxalamp geeft dezelfde prettige warmte als de moxa in combinatie met acupunctuur. Deze moxabehandeling dringt ook diep in de huid door. Het voordeel van behandeling met de moxalamp is dat een groter gebied behandeld wordt en de intensiteit ervan geregeld wordt.

Voedingsadviezen

Goede voeding is de basis van een goede gezondheid. Slechte eetgewoonten kunnen de balans in uw lichaam ernstig verstoren. Veel mensen eten wellicht te vet en/of te zoet. Veel ‘welvaartsaandoeningen’, zoals obesitas, een verhoogde bloeddruk en cholesterolgehalte zijn sneller verholpen wanneer u gezond eet. AcuMedica voorziet u van voedingsadviezen die voor een verbetering van uw lichaamsbalans en gezondheid zorgen.

Combineer acupunctuur met de kracht van fytotherapie bij AcuMedica in Brummen

Bel voor een afspraak